PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

Romanian-American Foundation a fost înființată în 2009, ca un continuator al Romanian-American Enterprise Fund (RAEF). Creat în 1994 de către Congresul Statelor Unite, și finanțat prin U. S. Agency for International Development (USAID), RAEF a fost pionier al unei abordări integrate bazate pe activități de investiții și de dezvoltare. S-a dovedit o abordare inspirată și de succes. La finalul mandatului său, RAEF a returnat jumătate din grantul inițial către U.S. Treasury Department, iar restul de jumătate și întregul profit realizat pe durata existenței Fondului au constituit capitalul (endowment-ul) Romanian-American Foundation.

Capitalul RAF este astăzi de 150 de milioane USD.

1994

În 1994, Congresul Statelor Unite, prin Support for Eastern European Democracy (SEED) Act, înființează Romanian-American Enterprise Fund, fond  finanțat prin U. S. Agency for International Development (USAID) și dedicat investițiilor în companiile românești.

2008

USAID acceptă planul de lichidare al RAEF și aprobă înființarea Romanian-American Foundation, o fundație americană U.S. in-perpetuity cu un patrimoniu (endowment) inițial de 50 de milioane de dolari, destinat să atingă 150 de milioane de dolari. Acest patrimoniu era format din jumătate din grantul initial și toate profiturile generate de activitatea RAEF.

2009

Este înființată Romanian-American Foundation. În septembrie 2009, RAF aprobă primele granturi.

2010

RAEF returnează 25 de milioane de dolari către U.S. Treasury Department.

2014

Prin influxuri provenite din portofoliul RAEF, patrimonial RAF ajunge la 70 de milioane de dolari.

2017

Prin influxuri provenite din portofoliul RAEF, patrimonial RAF ajunge la 100 de milioane de dolari.

2018

Prin capital provenit din RAEF, patrimonial RAF se stabilizează la 150 de milioane de dolari.

Copyright © 2010 - 2020 Romanian - American Foundation. All rights reserved