Vor fi acordate granturi de cercetare aplicată, inovație tehnologică și antreprenoriat cu o valoare totală de 1,5 milioane dolari

Romanian-American Foundation (RAF) anunță o nouă direcție strategică: cercetare aplicată, inovație tehnologică și antreprenoriat (Applied Research Technological Innovation and Entrepreneurship – ARTIE), care va debuta cu un program de granturi cu o durată de 18 luni.

Programul ARTIE este axat pe investiții în talentul român, în arii de cercetare cu tradiție și performanța internațională, în scopul conectării oamenilor la cele mai noi tendințe în tehnologie. RAF sprijină cercetătorii și întreprinzătorii români în comercializarea ideilor lor și răspunde nevoilor societății prin alegerea de proiecte cu rezultate clare, concrete și măsurabile.

“Intervenția noastră în ciclul de transformare a ideii în inovație este, în mare parte, în stadiul incipient de dezvoltare tehnologică. Noi încurajăm echipele să gândească în termeni de tehnologii comercializabile și îi pregătim pe cercetători să promoveze produsul lor pentru a convinge potențiali investitori” – Roxana Vitan, Director Executiv, Romanian-American Foundation.

RAF va investi 1,5 milioane dolari în granturi pentru a finanța cercetarea aplicată și pentru a sprijini modele de comercializare a inovației.

Programul de granturi ARTIE va adresa cele mai noi tendințe tehnologice, cum ar fi ”Internetul lucrurilor”, oferind cercetătorilor și antreprenorilor posibilitatea de a colabora la construirea obiectelor inteligente, a unui mediu înconjurător mai inteligent și a unei planete mai inteligente. Pe lângă finanțarea directă a priectleor de cercetare aplicată, programul își propune crearea unei comunități, prin facilitarea de legături cu profesori și instituții din străinătate (inclusiv cu diaspora românească). Comunitatea ARTIE va funcționa ca un ecosistem care îi aduce împreună pe cei care doresc să facă o schimbare, inclusiv antreprenori de succes, investitori, reprezentanți ai administrației publice și alți actori angajați în proiectele de cercetare existente în România. Programul ARTIE va avea ca rezultat formarea unei comunități puternice, care va include aproximativ 250 de persoane și 50 de beneficiari direcți.