PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

PRIORITATE STRATEGICĂ
Implicare civică
PERIOADĂ
decembrie 2015 – iulie 2021
BUGET
$475.500
CONTRIBUȚIA RAF
$418.000
×

“Proiect Cetățeanul” este o metodă de educație civică prin care copiii învață să relaționeze ca cetățeni cu autoritățile publice pentru influențarea deciziilor acestora. Programul susține includerea acestei metode în practica curentă de predare a educației civice la clasa a șaptea.

CONTEXT

“Proiect Cetățeanul” este un proiect de educație civică pentru elevii din clasele 5-8, bazat pe o metodă de învățare interactivă. Modelul a fost dezvoltat de către organizația americană Center for Civic Education și este folosit în 84 de țări.

“Proiect Cetățeanul” învață copiii să exploreze propriile comunități pentru a descoperi acele teme care cer o intervenție din partea autorităților locale sau județene, să le studieze, să propună soluții de politică publică și să creeze un plan de advocacy pentru a susține respectivele soluții. În proces, copiii învață elemente esențiale despre funcționarea instituțiilor publice, despre rolul cetățenilor într-o democrație și despre participare publică.

Institutul Intercultural din Timișoara a adaptat metoda și manualele și a susținut programul între 2003 și 2013, în parteneriat cu Ministerul Educației. În acest timp, 500 de profesori au fost instruiți și 100.000 de copii au participat în program.

×

STRATEGIE

Grantul RAF permite Institutului Intercultural din Timișoara să documenteze efectele proiectului după zece ani de desfășurare în școli și să exploreze cele mai bune căi de a-l consolida. Pe baza rezultatelor, Institutul va construi o strategie de dezvoltare care să asigure sustenabilitatea și creșterea proiectului.

Testimonials

Demararea studiului de impact al programului nostru anterior ne-a permis să constatăm o renaștere a speranței și entuziasmului în rândul formatorilor cu care am colaborat și a profesorilor care au aplicat metodologia Project Citizen la orele de educație civică.  Am putut constata nevoia profesorilor de a fi ascultați, de a împărtăși experiențe și de a primi sprijin și recunoaștere.

Simplul anunț privind studiul pe care îl realizăm cu susținerea RAF, precum și posibilitatea relansării programului, le-au dat încredere că vor putea contribui la îmbunătățirea calității educației și la depășirea statutului inferior pe care îl are această disciplină în multe școli din țară.

Călin Rus
Institutul Intercultural din Timișoara
Copyright © 2010 - 2021 Romanian - American Foundation. All rights reserved