PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE PE O PERIOADĂ NEDETERMINATĂ. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.
“Policlinica de Marketing&Comunicare” este un program dedicat organizațiilor partenere ale RAF. Scopul lui este să îmbunătățească performanța în domeniul relațiilor publice și abilitățile de comunicare ale organizațiilor, pentru a-și crește impactul în comunități și la nivel național. Abordarea este centrată pe învățare prin practică.
Mare parte dintre programele finanțate de RAF urmăresc să producă schimbări sistemice, și de aceea au nevoie de sprijin din partea societății și de resurse importante investite pe termen lung. Pentru a obține acest sprijin, dincolo de a proiecta corect și a implementa bine un grant, organizațiile au nevoie de programe coerente și inteligente de marketing și comunicare.
Practica cel mai des întâlnită în rândul organizațiilor este de a vedea comunicarea ca pe o funcție suport, ce poate fi delegată în interior sau în exterior. Adevărul este că, pentru a produce rezultatele așteptate, este esențial ca ea să facă parte din strategia oricărei organizații, ca element transversal. Fără o ancoră strategică (“de ce comunicăm?”), e aproape imposibil de decis “ce” și “cum”. Ca atare, este esențial ca abilitatea de comunicare să fie integrată în strategia organizației.
Fundația Friends for Friends implică în programul “Policlinica de Marketing și Comunicare” specialiști din industrie (de la branding, la public relations, social media și scriere) pentru a asista o parte din organizațiile neguvernamentale care lucrează în parteneriat cu RAF. Programul constă în:
Programul are trei componente complementare de consolidare a capacității:
”Policlinica de marketing şi comunicare pentru ONG-uri s-a născut dintr-o constatare: sunt zeci şi zeci de ONG-uri care fac proiecte minunate, cu impact în societate, dar prea puţine sunt “communication ready” – gata să spună lumii ceea ce fac pentru a-şi creşte notorietatea, impactul şi accesul la finanţări care să le facă sustenabile pe termen lung.
Soluţia noastră este următoarea: să transferăm către ONG-uri cunoştinţe şi abilităţi fundamentale de marketing şi comunicare, care să-i ajute pe oamenii din organizaţii neguvernamentale să-şi crească awareness-ul şi să-şi amplifice impactul. Pe scurt, toţi membrii dintr-un ONG trebuie să fie comunicatori într-un fel sau altul. Scopul nostru este că organizaţiile care trec prin acest program să înţeleagă importanţa comunicării, să primească instrumentele necesare şi să le folosească pentru a-şi comunica intenţiile, proiectele, eşecurile şi rezultatele.”