prioritate strategică
Implicare civică
PERIOADĂ
1 ianuarie 2019 – 31 Decembrie 2020
BUGET
$651.840
CONTRIBUȚIA RAF
$418.800
×

Extinderea ariei activităților și creșterea sustenabilității asociației Code for Romania, precum și dezvoltarea comunității sale de voluntari, care dezvoltă soluții digitale pentru probleme de interes public.

CONTEXT

Implicarea civică a atins cote tot mai mari în România ultimilor ani. Din ce în ce mai mulți oameni ies din tiparul activităților cotidiene și caută modalități de a contribui la bunăstarea comunității lor. România înregistrează, de asemenea, o creștere spectaculoasă a industriei IT. Numărul dezvoltatorilor IT bine pregătiți urmează un trend ascendent constant și, datorită cererii de pe piață, și nivelul remunerației lor este ridicat. Acest lucru a condus la un decalaj tot mai mare între mediul de afaceri, pe de o parte, și sectoarele non-profit și public, pe de altă parte, în condițiile în care acestea din urmă nu sunt în măsură să concureze pe piața forței de muncă pentru a angaja profesioniști IT de top.

Asociația Code for Romania a fost înființată în 2016 pentru a canaliza energiile civice în vederea atingerii unor obiective practice și pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii de tehnologie civică din România. Astăzi, Code for Romania ocupă locul doi în rândul organizațiilor/comunităților de tehnologie civică  din întreaga lume, cu peste 600 de membri, din care peste 150 sunt din diaspora.

×

STRATEGIE

Mărimea comunității este o dovadă atât a dorinței dezvoltatorilor din domeniul IT, a designerilor, a specialiștilor în științe sociale și în comunicare de a contribui cu aptitudinile lor de specialitate la dezvoltarea României, care este, fără îndoială, parte a unui fenomen mai larg de activare a spiritului civic, cât și a succesului modelului organizațional al Code for Romania.

În următorii doi ani, Code for Romania își va dezvolta echipa executivă și va testa și va formula soluții pentru sustenabilitatea organizației, pentru a asigura continuitatea și extinderea sau multiplicarea activităților sale de succes.

REZULTATE AȘTEPTATE

1
Consolidarea infrastructurii de tehnologie civică, care conectează problemele societății cu resursele de expertiză și voluntariat;
2
Crearea unui context care să ducă la creșterea nivelului de implicare civică și la oportunități pentru dezvoltatori IT, designeri, specialiști în domeniul științelor sociale și specialiști în comunicare de a contribui la dezvoltarea României, oferindu-și pro bono expertiza.
Copyright © 2010 - 2019 Romanian - American Foundation. All rights reserved