PENTRU A CONTRIBUI LA PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID-19, PENTRU MOMENT CASA RAF NU MAI GĂZDUIEȘTE EVENIMENTE PUBLICE. NE PARE RĂU PENTRU INCONVENIENTELE CREATE.

strategic priority
Implicare civică
Area
Toate
PERIOD
1 Septembrie 2016 – 31 Mai 2020
PARTENERI
BUGET
$831.854
CONTRIBUȚIA RAF
$490.000
4
ASHOKA FELLOWS
selectați: Dorica Dan, Florin Stoican, Paul Radu și Elena Calistru
×
Lansare Ashoka Romania

RAF a susținut introducerea și replicarea modelului Ashoka Innovators for the Public in România, un program care identifică și sprijină antreprenori sociali cu soluții inovatoare pentru probleme la nivel sistemic ale societății.

CONTEXT

Ashoka este cea mai mare reţea globală de sprijinire a antreprenoriatului social, cu o prezenţă internaţională în peste 80 de ţări, unde susţine peste 3500 de Fellows.  Membrii comunității de Fellows Ashoka aduc idei noi pentru a rezolva probleme sociale, promovând schimbarea și inovarea socială. Având în vedere provocările locale, recunoașterea internațională a modelului lor și interesul exprimată atât de potențialii parteneri naționali cât și de cei internaționali pentru a se alătura, am considerat oportun să susținem lansarea Ashoka în România.

Construind pe experiența sa internațională, Ashoka a dezvoltat și în România un program de identificare și susținere a celor mai inovativi antreprenori și a soluțiilor lor pentru societate, asigurând burse și acces la o comunitate de investitori, parteneri și consultanți pro bono.

×

STRATEGY

Programul implică trei etape principale:

 

1
Elaborarea unei hărți publice a inovatorilor sociali din România și stabilirea bazei operaționale în România.
2
Prezentarea unor soluții internaționale de succes din rețeaua Ashoka și facilitarea transferului sau adaptarea lor în România.
3
Selectarea și sprijinirea primilor inovatori sociali români pentru a face parte din rețeaua globală de Ashoka Fellows, oferindu-le asistență financiară și consultanță la nivel național și global.

Testimonials

”De 35 de ani, Ashoka identifică și sprijină antreprenori sociali de vârf. Acești oameni schimbă, prin creativitate, curaj și perseverență, societăți întregi. Peste 60% din inovatorii sprijiniți de noi transformă radical politicile publice și guvernanța domeniilor în care acționează, fie că vorbim de energie și mediu, de incluziune socială sau de educație. Avem însă credința că, într-o lume aflată în schimbare accelerată, fiecare din noi trebuie să dobândească abilitățile necesare pentru a deveni un agent activ al schimbării sociale pozitive.”

Corina Murafa
Ashoka Romania
Copyright © 2010 - 2020 Romanian - American Foundation. All rights reserved