prioritate strategică
Tehnologie și inovație
Arie
Educație
PERIOADĂ
2016 - 2017
BUGET
$123.871
CONTRIBUȚIA RAF
$106.809
×

Programul susține Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) în a construi expertiza necesară pentru a avea o contribuție relevantă la reformarea curriculară în educația pre-universitară.

CONTEXT

Economia României are de rezolvat o problemă ce se adâncește în fiecare zi. În timp ce tehnologia și inovația devin tot mai importante pentru economie, performanța scăzută și dezinteresul elevilor față de matematică devin bariere din ce în ce mai mari către o viitoare carieră în acest domeniu.

Studiile internaționale (testele PISA) plasează România pe locul 49 și 65 de țări evaluate din punct de vedere al performanței la matematică.

Rezultatele slabe și programele școlare învechite din educație au determinat Ministerul Educației să pornească, în 2015, un proces de reformare a curriculumului. Având în vedere rolul central al matematicii între disciplinele predate în școală, e de așteptat ca schimbările din matematică să dea tonul pentru multe alte discipline.

SSMR, astăzi cea mai importantă asociație profesională a profesorilor de matematică, este un partener important în procesul de consultare și reformare pornit de Ministerul Educației. Pentru a se asigura ca va avea o contribuție relevantă, SSMR a decis să își lărgescă expertiza și capacitatea în domeniul construcției de curriculum pre-universitar.

STRATEGIE

Programul susține SSMR să contribuie la îmbunătățirea curriculumului de matematică  prin două mecanisme distincte:

1
Dezvoltarea expertizei interne a organizației;
2
Organizarea de discuții deschise cu profesorii despre rolul matematicii și felul în care acest rol trebuie să se regăsească în noua curriculă.

Programul presupune, de asemenea, explorarea experienței internaționale și consultări cu experți din alte discipline în ceea ce privește reforma curriculară.

Copyright © 2010 - 2018 Romanian - American Foundation. All rights reserved